Interview: Waarom een pedicure ropaNAIL gebruikt
- Posted on
- 0
We spraken met Sona Awakian. Sona is al 7 jaar pedicure, waarvan de laatste 3 jaar zelfs Medisch Pedicure. Dit bracht haar weer een stap verder en meer specialistisch in kennis en in de techniek om voeten te behandelen. Ze krijgt veel klanten binnen met kalknagels. Voor ons dus reden om haar te interviewen.
Sona, waarom ben je pedicure geworden?
Ik kwam 18 jaar geleden naar Nederland vanuit Armenie. Sinds 10 jaar heb ik pas een vergunning om te mogen werken. Ik wist al gelijk dat ik niet meer afhankelijk wilde zijn van een werkgever en zo besloot ik om 8 jaar geleden een pedicurecursus te doen. Deze opleiding vond ik erg pittig. Mede omdat de cursus volledig in het Nederlands is en dit natuurlijk niet mijn moedertaal is. Maar ook de vele Latijnse woorden maken het er niet eenvoudiger op!
De basiscursus duurt 1,5 jaar. 3 jaar geleden besloot ik ook om me nog meer te specialiseren met de Medisch Pedicure Cursus. Met de versnelde cursus heb ik hier uiteindelijk 7 maanden over gedaan. Dit was extra pittig. Maar ik moest en zou hiervoor slagen. Alleen al omdat het vrij kostbaar cursus is. Daarom begon ik soms om 5 uur ’s ochtends al met studeren. Dit vergde veel discipline, maar ik zie nu het resultaat.
Bijkomend voordeel is dat de praktijk nu ook beter loopt doordat mijn klanten nog meer vertrouwen hebben.
Wat doe je als pedicure om jezelf te blijven ontwikkelen?
Natuurlijk doe ik veel ervaring op bij klanten. Deze praktijkervaring is heel wat waard. En daarnaast volg ik ook workshops. Zo heb ik een tijdje geleden een hele dag de workshop schimmeldiagnostiek gevolgd. Erg interessant was dat. Daar heb ik weer extra geleerd hoe ik de schimmelinfectie aan de nagel moet behandelen en welke producten hier ideaal voor zijn.
Krijg je veel klanten binnen met kalknagels?
Ja, heel veel. Zo’n 65% – 70% van mijn klanten hebben kalknagels.
Vaak kan je het wel zien, maar raad ik de klant toch aan om eerst een bezoek te brengen aan de huisarts. Die kan het laten testen in het laboratorium, waarbij het vergoed wordt door de zorgverzekering. Via een pedicure wordt het niet vergoed. En soms denkt de klant dat het een schimmelnagel is, maar dan blijkt het toch iets anders te zijn, bijvoorbeeld psoriasis. Dit moet je weer op een hele andere manier behandelen.
“wonderbaarlijk genoeg bleek het een goede oplossing te zijn voor mijn klanten.”
Je behandelt zelf ook klanten met kalknagel met ropaNAIL. Hoe ben je hierbij gekomen?
Ik kwam ropaNAIL vorig jaar tegen op een beurs, daarbij kreeg ik 3 testflesjes. Ik sta altijd open om nieuwe middelen goed uit te testen bij mijn klanten. Ik adviseer mijn klanten zelfs om na 3 maanden van middel te veranderen, wil je de schimmel optimaal behandelen. Dus zo heb ik bij mijn klanten de oregano-olie uitgeprobeerd. En wonderbaarlijk genoeg bleek het een goede oplossing te zijn voor mijn klanten.
Wat spreekt jou als pedicure zo aan aan ropaNAIL?
De oregano-olie is 100% natuurlijk, dat vind ik sowieso belangrijk.
Maar ik ben ook voor mijn klanten erg resultaatgericht en ik wil gewoon dat dingen aanslaan bij mijn klant, zodat ze goed geholpen zijn. Bij RopaNAIL kan ik daarop vertrouwen. Appelazijn wil ook nog wel werken. Vaak moet je producten ook met elkaar afwisselen.De kalknagel moet er uiteindelijk uitgroeien. En dit vergt gewoon geduld.
Ik ben dan ook blij dat er vijltjes bijzitten in de verpakking van ropaNAIL. Hierdoor kan je de nagel zelf ook goed blijven onderhouden.
Kort samengevat de 3 tips van Sona bij kalknagels
- Om te beginnen, zorg dat je zeker weet dat het kalknagel is, geconstateerd door de huisarts.
- Zorg dat je het ook laat behandelen door een deskundige, dit hoeft niet elke week, maar kan ook bijvoorbeeld eens in de 6 weken.
- Test met verschillende middelen, maar verander na zo’n 3 maanden van middel. Zelf vind ik RopaNAIL een van de fijne middelen om mee te werken, omdat het 100% natuurlijk is.
Ben jij een pedicure en wil je meer weten over RopaNAIL? Kijk dan hier.
Comments
Be the first to comment...